Esa pyysi eilen Facessa, että kirjoittaisin tänään siitä, mistä se ravintolanperustamisunelma on peräisin. Ei näitä blogiaiheita niin helppo ole keksiä, etteikö ilmaiset vinkit kelpaa - jatkossakin. Blogitekstejä tilauksesta. Tämän tekstin taustaksi kannattaa siis lukea eilinen kirjoitus alustukseksi.
Unelma on unelma ja sille voi olla siksi joskus vaikeaa löytää kunnollista syytä tai syntytarinaa. Enhän minäkään voi mitenkään etukäteen tietää, millaista ravintolan pyörittäminen on. Eikä tarvitsekaan. Sitä varten unelmat ovat. Jotain, joka tuntuu tavoittelemisen arvoiselta ja johon sisältyy tunnelataus sekä ennen kaikkea intohimoa.
Minulla on ollut paljon ei-työperäisiä unelmia, kuten matkustelu, terveemmät elämäntavat ja erikoinen kesäauto. Niiden eteen olen tehnyt töitä ja onnistunut saavuttamaankin paljon siitä, mitä olen tavoitellut. Tähän työntekounelmaan liittyy paljon enemmän raha-asioita. Siksi sen toteuttaminen vaatii tarkan ajoituksen ja suunnitelman. Syksy 2020 on nimenomaan tarkasti mietitty ajankohta monestakin syystä.
Tämä unelma on syntynyt vuosia sitten monen asian ympärille. Ensimmäinen on se, että pidän ruoasta ja ennen kaikkea sen laittamisesta.Teen yleensä aika yksinkertaista konstailematonta ruokaa. Osaan käyttää erilaisia raaka-aineita ja yhdistellä niitä aika ennakkoluulottamastikin. Pystyn myös yhdistelemään eri maiden keittiöitä ja useimmiten onnistun. Lisäksi voisi sanoa, että ihmiset lähes poikkeuksetta pitävät kokkauksistani.
Yrityksen perustaminen ja omistaminen on toinen osa tätä unelmaa. Olen yrittäjäperheen lapsi ja yrittäjäsuvun vesa. Palkkatöitä on tullut tehtyä melkein 30 vuotta ja jossain vaiheessa on aika kokeilla siipiään. Tuntuu lisäksi erittäin houkuttelevalta hypätä johonkin aivan uuteen. Minulla ei ole alasta mitään kokemusta. Siksi uuden oppimimahdollisuudet ovat jotain ihan muuta kuin nykyisessä työssä.
Yksi tärkeä kulma on myös se, että viihdyn ihmisten parissa. Vaikka unelma on lähtöisin keittiöstä, niin luultavasti viihtyisin paremmin salin puolella- asiakkaiden kanssa. Asiakkaiden tyytyväisyys olisi minun ravintolassani ykkösasia. Ennenkaikkea se, että olisi paljon vakioasiakkaita, jotka haluavat tulla uudestaan ja uudestaan. Se vaatii hyvän ruoan lisäksi paljon hyvää asiakaskokemusta -kaikilla tasoilla. Siihen minulla on paljon annettavaa.
Syitä on paljon muitakin, niistä yksi mainitsemisen arvoinen on se, että yrittäjänä voi valita ne kenen kanssa töitä tekee. Haluaisin tehdä tätä itselleni tärkeiden ihmisten kanssa.
No comments:
Post a Comment